Loppiaisen jälkeisiä tammikuun viikkoja on tavattu kutsua härkäviikoiksi. Niiden myötä palattiin joulunpyhiltä takaisin tavallisiin arjen askareisiin ja työntouhuun.
Joulunajan ja vuodenvaihteen jälkeinen paluu arkeen on tuonut mukanaan hiukan organisoituneempaa olemisentilaa. On ahkeroinnin tai mielenkiinnon kohteet mitä tahansa, tarjolla oleva voimanlisäys saattaa yllättää, kun mielekkään huomion kohteen saa vain tarkennettua itselle. Talvenselän taittamisen ei silti tarvitse olla pelkkää puurtamista.
Kotkan liito aaltojakson solaarisen tornin ympärillä on paljolti myös tarkkailevaa huomioimista. Se ei tuhlaa voimiaan tarpeettomaan, vaan valikoiden ja odottaen seuraa ympäristössä tapahtuvia muutoksia. Mikään liikahdus ei jää siltä rekisteröimättä, ei edes kaukaisimmat välähdykset utopian ja realismin hämärässä rajapinnassa. Uudet käänteentekevät ajatusmallit ovat valmiit tulemaan nähdyksi ja huomioiduiksi kotkan edustaman ennakkoluulottoman ajattelun atmosfäärissä. Ilmassa on uudistumisen tuntua, joka voi saada muotonsa myös vanhojen toimintatapojen uudelleen organisoimisesta. Silti mikä tahansa suunta saattaa avata huomioimisen arvoisen reitin ja houkutella lähtemään matkalle tuntemattomaan. Tarkkailevat tutkat ja ärsykkeitä vastaanottavat anturit kannattaakin virittää pitkänkantaman asetuksille, sillä kotkan näkökulmasta maailma pienenee, se hiipii lähemmäs jopa dramaattisella tavalla.
Kotka viesti on yksinkertaisuudessaan tämä. Mikä vie huomiotasi ja kutkuttaa uteliaisuutta, sitä voi kannattaa tutkia tavallista tarkemmin eikä pelkästään tutuimmasta lähestymiskulmasta. Tilaisuuksia, tartuntapintoja, niitä avautuu jatkuvasti niin konkretiaan kuin avartuvan mielen mahdollisuuksien matriisiin. Uutuuden viehätys ja omien rajojen kokeileminen mukavuusalueiden laidoilla on solaarisen toiminnan kulmakivi, joka aktivoi kääntämään kurssia tai vähintäänkin tarkistamaan nykyisen suunnan koordinaatteja. Tosin liika pikkutarkkuus voi yhtä lailla pelastaa kuin pilata päivän. Siksi on osattava olla lempeä itse kohtaan. Muista että luot järjestystä omalla vauhdilla ja omista lähtökohdista käsin. Miellyttäminen ei kuulu tähän hetkeen, jos et halua pelkästään briljeerata yksityiskohtaisilla ja huomiota herättävillä ideoillasi.
Muutoksen ja uudistumisen merkit ovat näköpiirissä, mutta terävimmillään vain hetken välähdyksinä. Nykyhetki ei kestä täydellistä todellisuuskuvan vastaanottamista. Itsepintaisen, kaiken selvittävän pyrkimyksen ylläpitäminen voi pitkittyessään kääntyä uupumukseksi. Tällainen sisäinen hajoaminen voi välinpitämättömyydellään turmeltaa parhaimmatkin aikomukset. Siksi tavallisten perusasioiden arvostaminen ja hallinnassa pitäminen on niin tärkeää. Anna arjelle, sen perusarvoille arvostusta.
Maailman pelastaminen alkaa itsestä. Pysyvyyden ja tavallisuuden pitäminen etunenässä on ajan viisautta, mutta kotkan esiin tuomat uudistumisen merkit ovat käytettävissä välittömästi, kun valmius ja tarve niille ilmenee.
Terveisin
Maya-astrologi Esa Hyppönen